SPF – daca nu stiti inca

SPF – daca nu stiti inca

Pentru cei ce nu stiu inca, SPF reprezinta timpul de expunere la soare fara ca pielea sa se arda. Acest indice se refera la razele UVB, cele care au risc crescut si a caror prezenta se face simtita imediat. Cu un SPF 5 de exemplu poti sta la soare de 5 ori mai mult decat in mod normal, cand nu ai aplicat pe piele nici un fel de protectie.
Razele UVB sunt cele raspunzatoare de cancerul de piele, iar cele UVA de imbatranirea prematura a pielii, deteriorarea ei in mod ireversibil (riduri, distrugerea fibrelor de colagen si elastina, hiperpigmentare, etc). Se pare totusi ca si razele UVA produc un anumit cancer de piele, fara a provoca arsuri si care nu da indicii imediat, ci se acumuleaza in timp…de aceea pot fi si mai periculoase.
Cautati pe produsele special destinate mersului la plaja (deci protectiei solare) si indicele de protectie UVA, acesta trebuie sa apara alaturi de SPF, si sa fie clar marcat. Daca nu apare, inseamna ca nu exista.
Dupa cum stiti deja, multe creme de zi si fonduri de ten au incorporat in ele SPF, dar sunt si foarte multe produse de ingijire excelente care nu au astfel de protectie.
Ideal pentru vara este sa aplici un produs de hidratare foarte usor (fluid, ser, gel), care sa nu incarce tenul si apoi un produs cu SPF, special pentru fata si mai ales pentru tipul de ten. Peste acesta se poate aplica fondul de ten, fara sa modifice structura sau indicele de protectie al produsului cu SPF.
Pentru persoanele care petrec un timp limitat in aer liber, deci au munca de birou, un SPF 12-15 este suficient, poate fi mai crescut in zona ochilor si a buzelor, ambele foarte fragile. Daca expunerea este mai mare, mergeti mult pe jos in miezul zilei sau aveti doar activitati outdoor, puteti aplica un SPF de 25-30. Nu uitati de brate, umeri, gat si decolteu, care vara sunt deopotriva expuse.

IMG 4296 e1433932206170 SPF – daca nu stiti inca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu uita insa ca si parul tau are nevoie  de protective UV. Ai nevoie de sampon, masca si spray protector. Daca nu iti plac produsele cu SPF, apeleaza la sepci, palarii si bandane. Soarele nu numai ca degradeaza parul, dar afecteaza si culoarea acestuia.

Daca nu iti place sa te expui la soare, insa vrei o piele bronzata, poti apela  cu incredere la produsele autobronzante. Exista numeroase optiuni de la cremele clasice autobronzante pana la spuma sau chiar produse concentrate, care pot fi folosite impreuna cu lotiunea sau cu crema preferata, pentru a obtine un autobronzant personalizat. Nu uita, autobronzantul nu protejeaza  pielea de radiatiile solare!

Noi iti recomandam gama Guinot soleil pentru fata si corp si Kerastase soleil pentru par. Pentru a ne rasplati clientele fidele avem si o promotie in limita stocului disponibil: la achizitionarea unui produs Kerastase soleil primesti cadou un port-fard pentru plaja iar pentru doua produse aveti  cadou din partea noastra un prosop de plaja.

IMG 4292 SPF – daca nu stiti inca

dot SPF – daca nu stiti inca
  • RSS
  • Newsletter
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Pinterest
Return to Top ▲Return to Top ▲