Nu neglijaţi aluniţele!

Nu neglijaţi aluniţele!

Semnele din naştere sau de frumuseţe cum mai sunt uneori numite, aluniţele apărute de-a lungul vieţii, după îndelungi expuneri la soare sau în urma aducerii pe lume a unui copil, toate poartă cu ele un risc mai mic sau mai mare de cancer de piele. Cu cât avem mai multe, mai mari şi mai atipice, cu atât ar trebui să fim mai atente, pentru că, spun experţii, în stadiile incipiente boala malignă este perfect vindecabilă. Aşa că nu uitaţi că an de an, la controalele de rutină, să adăugaţi şi o vizită la dermatolog!

Cele mai multe dintre aluniţe nu ar trebui să ne îngrijoreze, pentru că nu cauzează nici un fel de probleme (poate doar estetice!), însă atunci când la suprafaţa pielii putem număra mai mult de 50 sau cel puţin 5 sunt displazice, specialiştii vorbesc despre un risc mai crescut de melanom, cea mai agresivă formă de cancer de piele. Statisticile arată că în Statele Unite, cel mai comun cancer este cel de piele, peste 2 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate anual, dintre care circa 75.000 reprezintă melanomul. În jur de 9.000 de persoane mor anual în Statele Unite ca urmare a complicaţiilor melanomului.

 

Când mergem la medic

Atât aluniţele normale, cât şi cele displazice se pot transforma în cancer de piele, însă foarte rar este vorba despre melanom. În privinţa aluniţelor normale, rareori ar trebui să ne facem griji, însă atunci când observăm orice modificare de dimensiune, culoare, textură, că sângerează, ne jenează sau ne mănâncă, se descuamează sau creează orice altă senzaţie, ar trebui să mergem la dermatolog.

La Studio Harry consultaţiile dermatologice sant complet gratuite, efectuate de către medici specialişti dermatologi şi nu implică nici un fel de obligaţie. Studio Harry vă recomandă ca înainte de a alege orice tip de tratament,  să aveți parte de un consult în prealabil pentru a beneficia de o schemă de tratament potrivită dorințelor, nevoilor sau problemelor dumneavoastră.

photo 2 300x221 Nu neglijaţi aluniţele!photo 1 Nu neglijaţi aluniţele!

dot Nu neglijaţi aluniţele!
  • RSS
  • Newsletter
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Pinterest
Return to Top ▲Return to Top ▲