Botox sau acid hialuronic – ce alegem?

Botox sau acid hialuronic – ce alegem?

Botox este un brand name pentru toxina botulinică. Denumirea de Botox este marcă înregistrată în Statele Unite ale Americii, protejată prin drepturi de autor. În Europa nu se regăsesc produse cu această denumire, chiar dacă la bază pot fi mai bune decât produsul lansat inițial.

Dacă ar fi să facem o comparație de branding, Botox este pentru toxina botulinică un nume precum Adidas pentru pantofii sport sau Xerox pentru copiatoare. Fiind primii care au lansat toxina botulinică, denumirea produsului definește în termeni populari și denumirea categoriei. Însă de cele mai multe ori se face o confuzie fantastică între Botox (toxină botulinică) și Acid Hialuronic. Pentru simplul fapt că denumirea substanței inițiale este Botox, vorbitorii de limbă română se gândesc la termenul popular ”bot”, adică gură. De aici foarte multă lume pleacă cu gândul la buze și apar replici gen ”Domnișoare pline de Botox în buze” sau ”Vreau și eu să-mi pun Botox în buze ca să mi le fac mai mari”.

Ei bine, toxina botulinică (Botox) nu se injectează în buze, nu s-a injectat niciodată în buze și nu se va injecta niciodată în buze. E doar o simplă confuzie realizată inclusiv persoane ceva mai informate. De aceea, prin intermediul acestui articol dorim să clarificăm ce este toxina botulinică și cu ce diferă ea de acidul hialuronic.

Toxina botulinică are rolul de a paraliza temporar zona injectată. Cel mai des se folosește în tratamentul ridurilor profunde, în mod special la ridurile de pe frunte. Odată injectată, substanța poate paraliza zona respectivă pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni, în funcție de organismul pacientului.

Sub nici o formă toxina botulinică nu va fi folosită pentru injectări în buze pentru că procedura este atât irelevantă cât și periculoasă. A nu se confunda cu injectările în zona buzelor, care au ca scop liftingul din colțurile gurii, însă lifting nu este unul și același lucru cu mărire. Ceea ce numim noi Botox se folosește la tratamentul ridurilor, inclusiv a ridurilor profunde de expresie, dar și la tratamentul transpirației excesive, procedura de injectare cu toxină botulinică putând fi realizată și în zona axilelor. Însă sub nici o formă toxina botulinică nu se folosește pentru a da volum unor zone din corpul nostru.

Pentru mărirea buzelor, conturul buzelor sau umplerea ridurilor se folosește acidul hialuronic (fillere), o substanță complet naturală, mult mai sigură. Există mai multe tipuri de acid hialuronic în diverse concentrații care vă pot aduce la obiectivul dorit, respectiv mărirea sau conturul buzelor.

În concluzie: Botox = tratament riduri prin paralizie temporară. Acid Hialuronic = hidratare, volum, umplere.

Dar pentru mai multa siguranta va asteptam la Studio Harry pentru o consultatie gratuita in care vom hotara impreuna cu medicul dermatolog daca folosim botox sau acid hialuronic.

dot Botox sau acid hialuronic – ce alegem?
  • RSS
  • Newsletter
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Pinterest
Return to Top ▲Return to Top ▲